Setari Cookie-uri

Un mort si 190 cazuri noi de gripa porcina

Au fost confirmate 190 de cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic. Romania a inregistrat cel de-al doilea caz de deces prin gripa AH1N1.

In ultimele 24 de ore, adica pana astazi, orele 12.00, au mai fost confirmate inca 45 de cazuri de gripa cu virus A/H1N1.

Totalul cazurilor confirmate inregistrate pana in acest moment este de 1966.

Cele mai multe cazuri inregistrate in ultima zi au fost in Botoşani (14 cazuri), Vrancea ( 9 cazuri) şi Bucureşti (8 cazuri)

In urma confirmarii de cazuri cu gripa AH1N1 in colectivitatile scolare, in ultimele 24 ore, si in functie de investigatiile epidemiologice care s-au realizat, am decis suspendarea cursurilor scolare pentru 7 zile, incepand din 23.11.2009, la Liceul teologic Adventist Stefan Demetrescu şi Şcoala generala nr 66, ambele din Bucureşti

Astazi, in cadrul Comitetului de Coordonare pentru gripa am decis exact care sunt primele categorii de populatie cu risc care vor fi vaccinate.

Primele 1 340 000 de doze realzate de Institutul Cantacuzino vor fi repartizate dupa cum urmeaza:

- 140 000 de doze de vaccin vor fi utilizate pentru imunizarea a aprox.70% din personalul medical

-1 000 000 de doze vor fi utilizate pentru colectivitatile scolare. Vor fi astfel vaccinati 500 000 de studenti si 500 000 elevi de liceu

-aprox. 200 000 de doze de vaccin pandemic vor fi repartizate serviciilor speciale- armata, graniceri, Ministerul de Interne.

Reamintim inca o data ca singura metoda eficienta de protectie este vaccinarea
Citește și:

Cum se poate preveni infectia cu gripa porcina?

O preventie totala nu este posibila, insa se pot lua urmatoarele masuri:
- Sa va spalati bine mainile si orice aliment il mancati;
- Sa preparati termic alimentele inclusiv carnea de porc (sa fierbeti cel putin 5 minute, carnea sa fie bine preparata termic, nu in sange ci din contra, mai arsa);
- Sa va efectuati, daca nu ati facut-o inca, vaccinurile antigripale.
- Daca tocmai v-ati intors in tara din zonele epidemice (S.U.A. si Mexic) obligatoriu faceti controlul sanatatii la Institutul de boli infectioase Matei Bals din Bucuresti.
- Se recomanda ca daca un membru al familiei prezinta simptomele unei afectiuni respiratorii toti membrii familiei sa poarte masca ce trebuie sa acopere si nasul, nu numai gura.

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.