Setari Cookie-uri

Cum am reusit eu sa am un corp de vis

M-a gandit sa va povestesc toata experienta mea de la un corp pufos si... grasut, de ce sa nu recunosc, la unul de-a dreptul superb. In primul rand trebuie sa stiti ca nu exista niciodata rezultate fara munca. Succesului ii place efortul un citat care mi-a stat referinta in tot drumul meu spre o silueta mai frumoasa decat in reviste.

In fine, apoi am mers la nutritionist, concluzionand ca o singura alegere gresita in dieta iti poate distruge sanatatea si fericirea. Acesta m-a ajutat mult, mai intai i-a dat un regim bazat mult pe antioxidanti si in fiecare zi aveam altceva de mancare, a trebuit sa tin jurnal, si acest regim a fost pentru cresterea imunitatii si intaririi tuturor sistemelor functionale ale organismului. M-am simtit bine cu acel regim, ca in final sa imi spuna ca putem incepe un regim pe care sa il urmez 10-15 ani, cand probabil ar trebui sa-l schimb pentru ca trec in alta limita de varsta si fiecare varsta are regimul sau adecvat, in functie de sex – mi-a explicat atunci ca se schimba metabolismul si necesitatile corpului.

Dupa jumatate de an in care am renuntat la tigari (am avut aceasta tarie caci prin cate am trecut cu sanatatea mi-am zis ca merit orice sacrificiu ca sa ma simt bine si ca aceasta stare de bine nu mi-o ofera tigarile, din contra, ma priveaza de ea), am baut o ceasca de cafea in fiecare dimineata, am papat in unele dimineti cereale cu lapte, in altele branza, iaurturi, oua fierte si am urmat tot regimul. Medicul nutritionist mi-a spus ca ar fi cazul sa merg la o sala de fitness si acolo sa urmez intructiunile unui instructor grijuliu, spunandu-mi sa nu cumva sa uit sa-i zic prin ce am trecut, caci este important pentru regimul sportiv. Acolo se incheiase treaba nutritionistului, mi-a zis ca de acum in colo ar trebui sa ma simt bine si ca peste multi ani ar trebui sa mai ajung din nou la un nutritionist.

Citește și:

Sa va spun cam care este regimul meu de hrana. Este foarte variat, in afara de ce am scris mai sus ca am voie dimineata, mai mananc iaurt si uneori, rar, prajiturele cu fructe facute in casa. La pranz mananc un bol de supa, o carnita la gratar (pui, peste si mai rar curcan) cu o garnitura de legume, dar niciodata cartofi, la masa de dupa-amiaza alternez, cand fructe, cand o salata (in care pun si branza), iar seara mananc putin, in general fie o garnitura de legume, o supa, un iaurt, uneori, vara, mananc doar fructe, cum ar fi o felie mare de pepene. Din cand in cand mai mananc si ciocolata, dar sa stiti ca nici macar nu mai simt nevoia sa mananc zilnic, doar din cand in cand am pofta, cam o data pe saptamana, in rest pot sta in fata mea toate sortimentele de ciocolata caci... nu ma ating de ele. Inainte aveam multe pofte, dar de cand cu regimul nu mai am.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.