Setari Cookie-uri

Primul ajutor de... Revelion!

Mergand pe principiul ca o data in an ne este permis orice, noaptea de revelion devine numai buna pentru orice dorinta, rebeliune sau exces. Masa plina cu mancaruri si bautura, prietenii alaturi, ce mai, atmosfera numai buna de distractie si intrecut masura. Se spune ca asa cum ne merge in noaptea de Revelion, asa ne va fi tot anul, insa poate unele persoane ar trebui sa spuna Doamne Fereste!.

Primul ajutor: inainte de prezentarea la medic se recomanda curatarea sumara a plagii cu un tampon de tifon (nu vata) inmuiat in apa si sapun. Apoi se curata plaga cu un tampon de tifon inmuiat in dezinfectant slab (rivanol), spalarea facundu-se din interior spre exterior. Mai departe se extrag corpurile straine din plaga (resturile de petarda, haine, pamant etc.) cu o penseta. Exista si pastile (Perogen) care se dizolva in apa si rezulta apa oxigenata. Dezinfectarea plagii se face cu un tampon de tifon inmuiat in dezinfectant. Mai intai se dezinfecteaza pielea din jurul plagii cu un dezinfectant tare (iod, alcool), apoi plaga cu un dezinfectant slab (rivanol). Plaga se dezinfecteaza prin turnare, in cel mai rau caz prin tamponare. Niciodata nu se va aduce plaga in contact cu dezinfectanti tari pentru ca acestia agraveaza plaga, ducand la moartea tesuturilor respective, recuperarea fiind mult mai vicioasa.

Citește și:

Puteti administra pacientului inainte de inceperea curatarii plagii un analgetic ca sa ii diminuati durerea. Se recomanda prezentarea la medic, chiar daca plaga pare mica.

Va urez un An Nou plin de bucurii si sanatate!

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.