Setari Cookie-uri

10 Reguli pentru prevenirea Cancerului

Cancer un cuvant ce da fiori oricarui cititor, o boala care se afla in fruntea tuturor celorlalte, fiind printre primele boli ca frecventa, dar si ca gravitate, o afectiune ce rareori iarta... Si totusi de multe ori armele de preventie sunt in mainile noastre, doar ca nu stim sa le folosim. Dam importanta oricarui lucru minor din viata noastra, mai putin unei vizite, unei singure vizite anuale la medic pentru a ne inspecta sanatatea si a face analizele uzuale. Adoptam singuri vicii periculoase, fara sa ne oblige nimeni, cum este fumatul si tot fara obligatii alegem ce-i mai nociv dintre alimente expuse in rafturile SuperMarket-urilor. Daca am respecta macar aceste 10 reguli, cu siguranta ar fi mult mai putini pacienti in saloanele sectiilor de oncologie...

Cancer – un cuvant ce da fiori oricarui cititor, o boala care se afla in fruntea tuturor celorlalte, fiind printre primele boli ca frecventa, dar si ca gravitate, o afectiune ce rareori iarta... Si totusi de multe ori armele de preventie sunt in mainile noastre, doar ca nu stim sa le folosim. Dam importanta oricarui lucru minor din viata noastra, mai putin unei vizite, unei singure vizite anuale la medic pentru a ne inspecta sanatatea si a face analizele uzuale. Adoptam singuri vicii periculoase, fara sa ne oblige nimeni, cum este fumatul si tot fara obligatii alegem ce-i mai nociv dintre alimente expuse in rafturile SuperMarket-urilor. Daca am respecta macar aceste 10 reguli, cu siguranta ar fi mult mai putini pacienti in saloanele sectiilor de oncologie...


prevenirea cancerului Alimentatia

Cu siguranta peste tot cititi sfaturi cu privire la alimentatia sanatoasa. In cele din urma ajungeti sa va intrebati daca mai este ceva sanatos... Ei bine nu-i chiar atat de greu sa va intocmiti un regim sanatos, pur si simplu trebuie sa eliminati grasimile animale si sa consumati doar carne de pui sau peste (rar de vita), sa preparati mancarurile evitand prajelile, zilnic sa introduceti in meniu fructe, legume, cereale si lactate, sa evitati sucurile din comert, mezelurile, prajiturile cu crema etc.

Testul Papanicolau
Incidenta cancerului de col uterin este tot mai mare, cu toate ca prevenirea acestuia este atat de simpla si la indemana oricui. Nu ignorati efectuarea Testului Babes-Papanicolau anuala sau chiar la jumatate de an, nu uitati ca depistarea precoce a cencerului de col uterin reprezinta bazele tratamentului curativ. Cu alte cuvinte, cancerul de col depistat precoce se vindeca.

Citește și:

Autoexaminarea sanilor
Pentru a evita descoperirea tardiva a altui tip de cancer care nu afecteaza doar femeile, ci si barbatii (cancerul mamar la barbati fiind mai rar, insa mult mai agresiv decat la femei), este indicat ca in fiecare saptamana sa va examinati si palpati sanii in fata oglinzii. Pentru a afla detaliile complete despre cum se face corect autoexaminarea sanilor va invit sa cititi articolul: “Autoexaminarea sanilor - primul pas in depistarea patologiilor mamare”.

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.