Setari Cookie-uri

10 Reguli pentru prevenirea Cancerului

Cancer un cuvant ce da fiori oricarui cititor, o boala care se afla in fruntea tuturor celorlalte, fiind printre primele boli ca frecventa, dar si ca gravitate, o afectiune ce rareori iarta... Si totusi de multe ori armele de preventie sunt in mainile noastre, doar ca nu stim sa le folosim. Dam importanta oricarui lucru minor din viata noastra, mai putin unei vizite, unei singure vizite anuale la medic pentru a ne inspecta sanatatea si a face analizele uzuale. Adoptam singuri vicii periculoase, fara sa ne oblige nimeni, cum este fumatul si tot fara obligatii alegem ce-i mai nociv dintre alimente expuse in rafturile SuperMarket-urilor. Daca am respecta macar aceste 10 reguli, cu siguranta ar fi mult mai putini pacienti in saloanele sectiilor de oncologie...

Bronzarea corecta
Multe femei isi doresc sa fie frumoase si apeleaza la solar, ba si barbatii au inceput sa incerce bronzul obtinut in urma utilizarii solarului. Insa constientizati cat este de nociv? In Anglia a fost declarat cu grad unu de risc pentru cancer. Utilizarea cremelor bronzante este mai putin nociva, cel putin asa sustin specialistii. Deasemenea vara este indicat s anu va expuneti exagerat la soare, fecare arsura (manifestata prin inrosire excesiva si aparitia basicutelor specifice) crescand riscul de cancer. Deasemenea specialistii sustin ca arsurile solare inainte de 17 ani crest foarte mult riscul aparitiei cancerului, in special al celui de piele, de aceea se recomanda prudenta pentru parintii care merg cu copii la plaja.

Micul dejun
Desi este atat de neglijat de marea majoritate a oamenilor, micul dejun este insa foarte important pentru sanatate. S-a demonstrat ca cei care obisnuiesc sa ia micul dejun si consuma alimente sanatoase la aceasta masa (ca cereale cu lapte, branzeturi, miere etc.) sunt mai sanatosi si mai “feriti” de cancere.

Scapa de stres
Nu in ultimul rand, stresul reprezinta o puternica baza a multor boli, atat fizice, cat si psihice. Iti recomandam ca macar o data in fiecare saptamana sa iti rezervi o ora numai tie, pentru rasfatul personal si relaxare, pentru un masaj de exemplu sau pentru o baie cu aromaterapie ori pentru orice alta metoda care stii ca te relaxeaza cat mai mult... Daca n-ai descoperit-o inca, atunci caut-o neincetat pana cand o vei gasi, caci este asa importanta in viata ta. Fie plimbarile te relaxeaza, fie baile sau masajele, fie un dans haotic pe o muzica de meditatie, toate aceste mici momente pentru tine trebuie sa isi faca loc in viata ta. Apoi, invata cum sa nu mai “pui la suflet” tot, astfel incat sa tii departe stresul. Bucura-te de orice maruntis din viata ta, fii pozitivist si zambeste chiar si cand n-ai motive. Studii de specialitate au demonstrat ca simplul gest de a zambi determina o reactie specifica a creierului, de binedispunere, chiar daca nu exista nicin motiv pentru aceasta decat zambetul care de multe ori e l-anceput fortat. Zambeste mereu si ai curajul sa faci ceea ce=ti doresti, chiar daca orice actiune prezinta si riscul esecului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.