Setari Cookie-uri

5 Tehnici de Aur - Cum au reusit Ei sa renunte la fumat!

Fumatul - un viciu ce atinge multi oameni, ce da senzatia de maturitate, ce "integreaza" pustii in anturaj, ce ofera o ocupatie si asigura socializarea la locul de munca, ce naste prietenii si face cafeaua atat de buna dimineata! E alaturi de fumator atunci cand e nervos si totodata atunci cand este fericit sau se relaxeaza in fata televizorului! Ce buna e tigara! Apoi brusc apare ideea de a renunta la ea! De ce sa renunti la fumat?!

Apoi simtem nevoia sa duc ceva la gura si am tot rontait fel de fel: sticks-uri, bomboane, covrigi.

Nu nu m-am ingrasat deloc, in schimb am mult mai multa energie. Fumam pana la 2 pachete de tigari pe zi, acu nu-mi vine sa cred ca am fumat vreodata. Nu am probleme sa merg in baruri sau in cluburi, n-am mai simtit nevoia sa fumez deloc!

N-am mai fumat de 2 ani

Iti urez bafta fumatorule, trebuie doar sa vrei sa te lasi, nu cred in alte alternative lde lasat de fumat, decat vointa si nu trebuie sa fie de fier!"

O mama ne spune cat de importanta a fost pentru ea renuntarea la tigari: " In primul rand trebuie sa fii 100% sigura ca asta iti doresti. Momentul cand doresti sa te lasi de fumat trebuie sa fie intr-o perioada mai linistita,pt. ca sunt convinsa ca fumezi mai mult la nervi. Apoi sa eviti ,mai ales in primele 2 saptamani, iesireal la o petrecere iar daca te intalnesti cu prietenii la o cafea sa spui :"Sunt mandra ca nu mai fumez de x zile". Langa tine trebuie sa ai o persoana care sa te ajute sa treci peste asta. Eu am reusit sa ma las cand mi-am facut o lista cu motivele pt. care fumez si cele pentru care m-as lasa de fumat. A fost mult mai lunga a doua: sanatatea,mirosul f.urat, copiii care imi spuneau ca nu stau cu mune la masa in buc pt. ca miroase a tutun, izolarea de prieteni,etc. Am f. multi prieteni care s-au lasat si cand mergeam pe la ei trebuia sa ies afara sa fumez si uneori eram singura. In Craiova exista un program antitutun la spitalul de pneumologie.Poate este si in orasul tau. Succes!"

Citește și:

Tunari.Dobrin ne vorbeste si despre invatatura cerebrala de a fuma: "Cunosc mai multe persoane care s-au lasat de fumat .Tot ceea ce conteaza este sa ai vointa necesara, sa ai aceea tarie si sa spui creierului tau DE AZI NU MAI FUMEZ .Din creier pornesc toate comenzile iar tu daca nu-i impui lui decizia ta nu vei reusi. Daca fumezi de mult ,fumatul ti-a intrat in reflex si va fi foarte greu sa dezobisnuiesti organismul de acest lucru. Poti sa-ti dai seama daca ai taria sa te lasi in urmatorul fe: atunci cand iti arde buza sa fumezi o tigara aprinde-o si las-o sa arda pana la capat si nu trage nici fumul pe nas. Daca ai reusit sa faci lucrul asta, din acel moment nu mai aprinde nici o tigara si nu-ti mai cumpara nici un pachet de tigari. Sper sa reusesti si mult succes in decizia pe care vrei s-o iei."

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.