Setari Cookie-uri

Top 7 cele mai rele obiceiuri

Sanatatea noastra prezinta doua componente: una fizica si alta psihica. Este deosebit de important un echilibru intre aceste doua sfere care ne compun si ne influenteaza fiecare clipa din viata noastra, aceste doua laturi existand in interdependenta. Asadar, sunt unele obiceiuri atat fizice cat si psihice care nu fac decat sa aduca raul in viata noastra si sa ne perturbe sanatatea. Noi am extras cele mai frecvente obiceiuri rele si iti expunem mai jos riscurile la care te supui atunci cand le practici. Nu te mira, sigur te vei regasi in randurile de mai jos, fie deja practici in prezent vreunul din aceste obiceiuri, fie le-ai practicat candva.

6. Minciuna. Fiecare din noi a mintit nu o data, ci de zeci de ori in viata sa, dar unele minciuni, chiar daca nu suna tocmai moral, chiar au scopuri bune. Scopul scuza mijloacele, dar nu intotdeauna, aceasta nu inseamna ca trebuie sa mintiti frecvent. O problema serioasa se pune in cazul persoanelor care obisnuiesc sa minta si care au serioase probleme psihice, incepand de la frustrari si incapacitatea de a se tine de un angajament si culminand cu schimbarea perceptiei asupra realitatii. Acest ultim caz se intampla mai aples pentru cei care ajung sa creada si ei minciunile pe care le rostesc. Minciuna chiar este un obicei patologic, numit in tratatele de specialitate: mitomanie.

7. Trosnirea incheieturilor. Uneori se intampla sa fim incordati si simtim aceasta printr-o tensiune la un anumit nivel, asadar ne “trosnim” articulatia din zona respectiva. Se mai intampla. Dar sunt unele persoane care fac un obicei din a-si trosni articulatii, mai ales cele ale degetelor de la maini sau cele de la nivelul gatului, obiceiuri deloc sanatoase fiindca strica articulatiile, stramba degetele etc. Sa nu mai vorbim despre reactia celor din jur care aud cate o trosnitura din cand in cand, brrr...

Citește și:

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.