Setari Cookie-uri

7 alimente recomandate pentru sanatatea inimii

Inima suporta aproapte toate solicitarile organismului, caci orice actiune implica functionarea unor tesuturi, acestea au la randul lor nevoie de oxigen si nutrienti care le sunt aduse prin intermediul sangelui, dar si de substante reglatoare cum sunt, de exemplu, hormonii, astfel ca inima trebuie in mod continuu sa pulseze sange astfel incat sa fie suficient organismului si, daca se poate, la o presiune adecvata in vase.

Pestele

Pestele contine cantitati reprezentative de acizi grasi omega 3 si omega 6, esentiali pentru metabolismul lipidic, fiind implicati in protectia fata de ateroscleroza. De asemenea mai contine zinc in cantitati mai mari decat alte alimente, dar si Vitamina D. Se recomanda sa mancati peste de minim doua ori pe saptamana.

Cerealele
Fulgii de cereale, cei mai putin gustosi, din boabe strivite, neprocesate, dar mai naturali, sunt cei mai buni. Consumati dimineata cu lapte va asigura de la inceput un dublu aport: de vitamine din complexul B in care cerealele sunt cele mai bogate, dar totodata si de calciu, proteine si vitamine din lapte. Se recomanda sa consumati in fiecare zi macar o cana cu lapte, iar daca mancati dimineata cereale, deja acea cana o aveti asigurata. Desigur, cerealele prezinta si o veritabila sursa de dulce bun, continand glucide cu absorbtie lenta care energizeaza organismul. De aceea se recomanda sa mancati cereale dimineata, ci in niciun caz seara caci va tulbura somnul.

Citește și:

Fasolea
Fasoleaera considerata mancarea saracilor. Insa stiati cat de sanatoasa este? Are un continut ridicat in vitamine din complexul B, fiind utila si pentru persoanele cu afectiuni nervoase, cu amorteli ale membrelor sau degetelor, pareze si hemipareze, celor care invata mult etc. Fasolea are si un indice glicemic mic, la fel si mazarea, asadar o puteti consuma cu incredere fara a va teme de efectele asupra siluetei.

alimente dieta cardiaci Afinele
Delicioase, aromate, afinele au numeroase beneficii asupra sanatatii! Imbunatatesc vederea, cresc capacitatea de lupta a sistemului imunitar, au proprietati antiinflamatorii, tonifiante, detoxifiante, contin betacaroten, vitamina K (un coagulant natural), folat, calciu, magneziu, mangan, potasiu, flavonoizi, polifenoli, vitamina C din belsug si multe fibre. Atunci cand le este sezonul, nu ezitati sa va bucurati de gustul lor ori de cate ori aveti ocazia.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.