Setari Cookie-uri

7 alimente recomandate pentru sanatatea inimii

Inima suporta aproapte toate solicitarile organismului, caci orice actiune implica functionarea unor tesuturi, acestea au la randul lor nevoie de oxigen si nutrienti care le sunt aduse prin intermediul sangelui, dar si de substante reglatoare cum sunt, de exemplu, hormonii, astfel ca inima trebuie in mod continuu sa pulseze sange astfel incat sa fie suficient organismului si, daca se poate, la o presiune adecvata in vase.

Migdalele
Cu gustul si aroma lor usor exotice, migdalele nu sunt doar un moft, ci o buna terapie! Contin acizi grasi omega 3 si omega 6, la fel ca pestele si uleiul de masline, vitamina E in cantitati mari, dar si proteine, minerale, vitamine si alte substante active. Combinatia de nutrienti continuta de migdale este speciala si nu se regaseste cu usUrinta in alte alimente. Le puteti consuma in salate de fructe sau chiar in iaurt.

Ardeiul
Indiferent ce tip de ardei preferati, desi gustul sau nu este foarte puternic, totusi ardeiul este bogat in urmatoarele substante: vitamina B6, vitamina C, niacina, potasiu si fibre. Este ideal sa-l folositi in salate.

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.