Sarbatorile vin cu bucurii, mese imbelsugate, dar si excese alimentare si ocazii speciale care pot predispune la accidente si tulburari de sanatate.
Dureri de cap
Alimentatia grea ca digestie, excesul de alcool, deshidratarea, suprasolicitarea, durata somnului cu care nu sunteti obisnuiti etc. – toate acestea pot duce la dureri de cap.
Va recomandam sa respectati orele de somn si sa incercati sa limitati excesele alimentare, consumul de alcool si sa consumati mai multa apa in fiecare zi.
Toxiinfectii alimentare
Preparatele din carne, in special carnea de porc ce se comercializeaza in exces in aceasta perioada – predispun la diverse intoxicatii. De asemenea preparatele bogate in oua, maionezele si alte sosuri va pot predispune la toxiinfectii alimentare.
Este recomandat sa cumparati alimente doar din magazine avizate. De asemenea nu lasati ouale afara mai mult de 10 minute. Carnea cumparata trebuie sa aiba avizul veterinar.
Fracturi
Pentru ca este perioada concediilor si a zapezii, un numar mare din populatie este predispusa la farcturi, atat cei care practica sporturile de iarna, dar si celelalte persoane care au risc de fractura la cadere. Se recomanda prudenta si incaltaminte adecvata pentru a evita alunecarile.