5 Schimbari mici care te fac mai sanatos

Sanatatea incepe cu preventia. Multe boli sau suferinte pot fi evitate daca stim sa le prevenim, daca intelegem de unde pornesc toate relele trupesti.

Sanatatea incepe cu preventia. Multe boli sau suferinte pot fi evitate daca stim sa le prevenim, daca intelegem de unde pornesc toate relele trupesti.

schimbari mici pentru sanatate


Sanatatea nu este o stare, ea este un proces ce trebuie mentinut continuu, asa cum este de exemplu echilibrul. Stim ca echilibrul perfect nu exista si daca ne imaginam doua talere ale unei balante fine, putem sa spunem ca sanatatea consta in incercarea permanenta de a aduce cele doua talere cat mai aproapte de linia echlibrului, chiar daca pe acolo trec pentru un scurt timp.


Astfel este indicat sa urmam cativa pasi de preventie si chiar daca acestia duc la descoperirea unor mici afectiuni, trebuie sa le tratam si cu cat le descoperim mai devreme, cu atat sansele de vindecare a bolii si evitare a complicatiilor sunt mai mari. Iata cateva mici schimbari pe care ar trebui sa le introducem in viata noastra daca nu am facut-o deja pentru a ne intretine sanatatea, un “lux” de care ne bucuram atat noi, cat si cei dragi care depind, intr-un fel sau altul, de noi.

5 Schimbari mici care te fac mai sanatos


Mergi la analize

schimbari mici pentru sanatate: analize medicale si interpretare analize

Chiar daca nu iti plac acele si ti-e teama sa mergi la analize ori faci parte din grupul de persoane care se tem de rezultate, totusi trebuie sa treci peste toate acestea si sa incepi cat mai repede un program de ingrijire a sanatatii. Ai nevoie sa iti faci analizele de rutin o data pe an (hemoleucograma, o ecografie abdominala totala, analize de biochimie si urina) pentru a vedea daca nu au aparut modificari in starea ta de sanatate. Nu uita si de consultul anual la ginecolog: palparea sanilor, analiza secretiilor si testul Babes-Papanicolau.


Iti poti face un dosar de sanatate, astfel incat sa pui acolo de-a lungul vremii analizele si alte bilete medicale, retete si orice alte “hartii” ce releva sanatatea ta de-a lungul timpului. Iti va fi mai usor sa stii ce a mai ramas de facut.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri