Setari Cookie-uri

5 Schimbari mici care te fac mai sanatos

Sanatatea incepe cu preventia. Multe boli sau suferinte pot fi evitate daca stim sa le prevenim, daca intelegem de unde pornesc toate relele trupesti.

Fa din odihna o prioritate

schimbari mici pentru sanatate: somnul sanatos si odihna te fac mai sanatos

Somnul de noapte, ideal intre orele 22:00 si 06:00, dar destul de util si intre orele 23:00 si 06:00, poate face minuni pentru sanatate. Va veti simti mult mai energici, cu multa forta de munca, mai rezistenti la stres, cu o imunitate mai puternica, cu o memorie mai buna si un organism mai sanatos. Toate acestea pentru ca in timpul somnului se produc multe modificari bune in organismul nostru, stresul si emotiile negative sunt eliberate prin vise, unele tesuturi se regenereaza, inima se “odihneste” rarindu-si bataile, muschii se relaxeaza, precum si toate articulatiile (de aceea dimineata la trezire cuntem mai inalti decat seara) si ritmul unor hormoni vitali este reglat NUMAI in timpul somnului de noapte.


Iata cat de importanta este odihna. De aceea va recomandam sa considerati prioritar ritmul de somn si sa lasati p e weeken activitatile distractive si iesirile cu prietenii, astfel incat sa nu va afectati programul de somn.




Iata doar cateva mici alegeri pe care le puteti face in Noul Anj 2012, alegeri care va garanteaza sanatate sau macar ameliorarea unor afectiuni deja instalate. Alegeri atat de simple... Sanatate depinde de noi.


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.