Setari Cookie-uri

5 Schimbari mici care te fac mai sanatos

Sanatatea incepe cu preventia. Multe boli sau suferinte pot fi evitate daca stim sa le prevenim, daca intelegem de unde pornesc toate relele trupesti.

Alege o alimentatie sanatoasa

schimbari mici pentru sanatate: alimentatie sanatoasa

Ai idee cate boli pornesc de la o alimentatie inadecvata? De la usoarele scaderi ale imunitatii pana la boli ale sistemului digestiv, boli infectioase (prin alimente infectate incorect tratate/spalate) si chiar cancere.


Unii sunt adeptii ideei ca “suntem ceea ce mancam” si au dreptate din multe puncte de vedere, desi... nu suntem doar ceea ce mancam. Insa influenta alimentatiei asupra sanatatii este una mare, importanta.


De aceea recomandam sa alegeti o alimentatie sanatoasa, saraca in uleiuri/grasimi (care totusi nu trebuie sa lipseasca total din meniu, dar trebuie sa fie consumate in cantitati mici, chiar daca sunt uleiuri sanatoase), evitarea preparatelor prajite, evitarea mezelurilor, consumul rar de carne de porc in favoarea carnii de pui si peste, consumul zilnic de fructe si legume crude, consumul de apa in locul sucurilor etc.


Puteti afla mai multe informatii despre alimentatia sanatoasa in rubrica HealthyDieta si alimentatie”. Iti recomandam si articolele:

5 Alimente care iti pot salva viata

5 Alimente care inving astenia

7 Alimente care iti dau pofta de viata

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.