Setari Cookie-uri

Beneficii uimitoare ale calciului pentru sanatatea organismului

Calciul este un mineral vital pentru organism, reprezentand numeroase functii, fiind prezent aproape in fiecare celula a corpului nostru unde exercita functii in raport cu rolurile tesutului in care se afla.

Calciul este important in sanatatea dintilor


9 Beneficii ale calciului pentru sanatatea organismului
Calciul este cel care da duritate smaltului, asigura buna devoltare a dintilor la copii, confera culoarea alba a dentinei ce transpare prin smalt (si care da reala culoare a dintelui), asadar calciul este foarte important in sanatatea dentara, dar si in frumusetea si albul dintilor.

Calciul are rol contractil pentru muschi



Calciul este un mineral esential in contractia muschilor, atat cei striati scheletici cat si muschii netezi care se gasesc in unele organe, dar si in peretii vaselor de sange.

Calciul are rol in hidratarea celulara



Calciul are rol osmotic, astfel incat poate interveni in hidratarea celulara, controland alaturi de alte mecanisme intrarea si iesirea apei din celule.

Calciul este implicat in coagularea sangelui

9 Beneficii ale calciului pentru sanatatea organismului

Calciul este un mineral care poate activa anumiti factori ai coagularii care se gasesc in sange. Calciul poate circula in sange legat, sau liber sub forma de calciu ionic. Calciul ionic este capabil sa intre rapid in diverse procese.

Calciu stimuleaza secretia glandelor



Acest mineral este implicat si in secretia glandelor, atat cele endocrine, cat si exocrine. Calciul este implicat si in stimularea secretiei unor hormoni si enzime (enzimele sunt substante active cu diverse roluri metabolice).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.