Setari Cookie-uri

Stiati ca... 10 Curiozitati medicale uimitoare!

Curiozitatile medicale merita dezvaluite pentru ca adesea fac parte din viata noastra de zi cu zi, ne confruntam cu ele si este bine sa le cunoastem realitatea din spatele aparentelor.

Pielea rezinta o suprafata corporala extinsa si poate ajunge ca greutate pana la 3,5 Kg la omul normal, depasind 5 kg la cei care sufera de obezitate. Pielea este astfel considerata a fi si cel mai greu organ.


Stiati ca atunci cand spunem minciuni diametrul pupilelor se modifica?



Pupilele sunt acele zone negre care se observa in interiorul irisului ca doua buline. in timp ce povestim, mintim - in timp ce creierul are o activitate pupilele isi pot modifica dimensiunile, acesta fiind unul din secretele celor care citesc limbajul trupului.

Stiati ca dupa masa vi se face somn?

stiati ca senzatia de somn poate sa apara dupa masa

Cu siguranta ati observat ca dupa mesele copioase simti o stare de moleseala si o dorinta puternica de a dormi. Dar stiti de ce? Pentru ca dupa masa o cantitate mare din sangele circulant "se duce" spre intestine pentru a face fata absorbtiilor nutrientilor, astfel perfuzia din alte organe scade. La nivelul creierului scade de asemenea fluxul sanguin, ceea ce produce somnolenta. Iata inca un motiv pentru a nu manca nici mult, nici repede la masa.

Stiati ca munca intelectuala este mult mai obositoare decat cea fizica?

staiti ca memorarea si invatarea sunt mai obositoare decat munca fizica

Daca dupa o zi de munca fizica va reveniti cu o mancare buna si un somn de 12 ore, dupa o munca intelectuala de numai 8 ore pot fi necesare chiar zile pentru a va reveni - revenirea intelectuala depinde foarte mult de starea de spirit a fiecaruia, de optimism, dar si de exercitiile fizice, somn si dieta.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.