Setari Cookie-uri

Dr. Mencinicopschi: Ceaiul Verde este indicat in preventie

Cea mai consumata bautura la nivel mondial alaturi de apa, ceaiul veritabil, provenit din planta Camelia sinensis nu se bucura de aceeasi popularitate in randul romanilor.

Comunicat de presa

Cea mai consumata bautura la nivel mondial alaturi de apa, ceaiul veritabil, provenit din planta Camelia sinensis nu se bucura de aceeasi popularitate in randul romanilor.

ceai verde

Cel mai recent studiu privind consumul de ceai verde in Romania, coordonat de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, a aratat ca majoritatea romanilor nu cunosc beneficiile ceaiului verde si nici compozitia acestuia, asociind in mod gresit ideea de ceai cu infuziile de plante medicinale sau aromatice si nu cu bautura provenita din frunzele arbustului de ceai.

Studiul releva ca obiceiurile de consum ale romanilor in ceea ce priveste ceaiul sunt in favoarea infuziilor din plante, fapt ce denota o abordare de tip curativ, in timp ce cresterea consumului de ceai verde ar favoriza preventia. Ceaiul verde reprezinta o importanta sursa naturala de hidratare, fiind un aliat al sanatatii, cu rol in prevenirea unor afectiuni cronice.

Citește și:

Infuziile de plante medicinale (50%) si infuziile aromatice (44%) sunt cele mai populare tipuri de ceai pe care le beau romanii, 19% dintre respondenti spunand ca au obiceiul de a bea ceai verde cald si doar 6% declarand ca beau ceai verde rece.

In mod traditional, romanii asociaza „ceaiul” cu infuziile de plante, incluzand aici si ceaiul verde si ceaiul negru. Majoritatea romanilor (83%) nu cunosc compozitia ceaiului verde sau a ceaiului negru.

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.