Setari Cookie-uri

Dr. Mencinicopschi: Ceaiul Verde este indicat in preventie

Cea mai consumata bautura la nivel mondial alaturi de apa, ceaiul veritabil, provenit din planta Camelia sinensis nu se bucura de aceeasi popularitate in randul romanilor.

preparare ceai verde „Ne-am gandit sa sprijinim acest proiect deoarece eram interesati sa aflam ce-si doresc consumatorii romani si care este relatia lor cu ceaiul verde, o bautura savurata din cele mai vechi timpuri, dar, iata, mai putin consumata in Romania”, declara Dana Iordache, Regional Marketing Manager Lipton. „Speram ca, pe langa beneficiile incontestabile asupra sanatatii, romanii vor indragi din ce in ce mai mult gustul ceaiului verde, savurandu-l cu placere in orice anotimp, fie ca este vorba despre varianta infuzie calda pentru care un pliculet de ceai si o cana de apa fierbinte sunt suficiente, fie ca este vorba despre varianta ceai rece, caz in care o sticla de ice tea poate fi disponibila oricand si oriunde.

Stim ca de multe ori in alegerea unei bauturi conteaza foarte mult gustul, iar in ceea ce priveste ceaiul verde – cald sau ice tea – exista diferite variante de ceai verde cu fructe, de exemplu cu lamaie care transforma aceasta bautura intr-o reala savoare”, continua Dana Iordache.

Citește și:

Studiul arata faptul ca in topul bauturilor consumate zilnic de romani conduce apa imbuteliata (66,2%), secondata indeaproape de cafea (64%), pe locul trei clasandu-se laptele (53,4%), ceaiul fiind ultima optiune (44,5%).

In ceea ce priveste momentul zilei cand romanii prefera sa consume ceai, dimineata (46,6%) si seara (30,1%) sunt intervalele favorite. Laptele este, de asemenea, o bautura „de dimineata” (52%) sau „de seara” (21,1%) pentru romani. Liderul incontestabil al diminetilor romanesti ramane cafeaua, cu o rata de consum de 83,1% in randul respondentilor. Studiul a evidentiat faptul ca, pe parcursul intregii zile, romanii aleg sa bea apa imbuteliata sau bauturi racoritoare, in timp ce bauturile alcoolice sunt consumate preponderent seara (74,5%).

Studiul a fost realizat de Operations Research in perioada ianuarie – februarie 2012, pe un esantion de 1200 de persoane, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani.

Citește și:

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Kudika
4 Aprilie 2012
Echipa Kudika