Setari Cookie-uri

Dr. Mencinicopschi: Ceaiul Verde este indicat in preventie

Cea mai consumata bautura la nivel mondial alaturi de apa, ceaiul veritabil, provenit din planta Camelia sinensis nu se bucura de aceeasi popularitate in randul romanilor.

Consumat in Asia de aproape 5.000 de ani, ceaiul verde are proprietati deosebite. Beneficiile acestei bauturi la nivel fizic, mental si spiritual au fost confirmate in timp de cercetari stiintifice. Ceaiul verde reprezinta o importanta sursa naturala de hidratare si este un aliat al sanatatii, sustinand apararea naturala a organismului. Teanina din ceaiul verde ajuta organismul sa se mentina relaxat si atent pe parcursul intregii zile. Cafeina din ceai actioneaza ca stimulent usor si, spre deosebire de cafeina din cafea, care isi face efectul imediat, se elibereaza mai incet in organism. Acest efect mai lent constituie un avantaj intrucat starea de bine, de revitalizare pe care o induce in organism, se va prelungi cu mult fata de cea data de cafea. In plus, ceaiul verde reuseste sa combine perfect beneficiile apei pure cu placerea gustului.

Citește și:

beneficii ceai verde

Studiul a relevat faptul ca 17% dintre romani considera ceaiul verde ca fiind o alternativa mai sanatoasa comparativ cu alte tipuri de bauturi.

Conform studiului, principalele motive pentru care romanii sunt dispusi sa consume mai mult ceai verde sunt problemele de sanatate (15%) si dieta (9%).

”Recunoscut la nivel mondial pentru beneficiile sale, consumul de ceai verde nu este inca un obicei cotidian raspandit la scara larga in Romania, dupa cum releva studiul. Beneficiile ceaiului verde sunt cunoscute de mii de ani in Asia, acesta fiind asociat cu scaderea riscului de aparitie a bolilor cardio-vasculare sau prevenirea unor afectiuni cronice precum obezitatea, diabetul si declinul functiei cognitive”, explica Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi.

„Este important ca si romanii sa includa cantitati mai mari de ceai verde in dieta zilnica, acesta fiind o alternativa mult mai sanatoasa la cafea si un sustinator al sanatatii datorita proprietatilor de preventie a anumitor afectiuni. Fie ca ne facem un ceai cald acasa sau la birou, fie ca optam pentru variante tip ice tea, ceaiul verde este o bautura la indemana in orice moment al zilei", a adaugat dr. Mencinicopschi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.