Setari Cookie-uri

7 Pasi simpli care te feresc de cancer

Cancerul – maladia secolului – incita lumea medicala prin caracterul sau multifactorial si misterul privind atat cauzele clare, car si tratamentul.

Numeroase studii s-au facut si se fac in continuare in jurul cancerului, cautand explicatii pentru cele mai importante probleme ale acestei maladii: cauzele (ca sa putem preveni) si tratamentul.

sfaturi anticancer

Sursa foto: Shutterstock.com - 59837359

Astfel astazi putem spune cu certitudine ca anumiti factori de risc cresc substantial posibilitatea de aparitie a cacerului si din pacate la unii din acesti factori unele persoane se supun aproape zilnic.

Va propun sa discuta in articolul curent despre cei mai frecventi factori de risc pentru cancer, precum si modalitatile de a-i evita.

1. Consumtai 80% din hrana zilnica vegetale

Vegetalele sunt bogate in nutrienti, usor de digerat si sarace in toxine. Insa si carnea prezinta unii aminoacizi de care organismul nostru are nevoie, insa in cantitate mai mica. Indicat este sa gasiti o sursa bio de cance, iar la noi in tara inca mai puteti procura de la cei care traiesc in mediile rurale. Consumati 80% vegetale si 20% carne in alimentatia zilnica. Carnea este de preferat sa fie de pasare, capra sau peste.

Citește și:

2. Consumati vegetalele pe cat posibil in stare cruda

Incercati ca vegetalele pe care le consumati zilnic sa le pastrati in stare proaspata, nepreparate termic (puteti sa va inspirati si din alimentatia si retele raw veganilor). Salatele din cat mai multe cruditati si zarzavaturi, cu radacinoase rase, precum si fructele reprezinta forma ideala in care puteti consuma vegetalele. Faceti de exemplu o salata mare cu branza sau carne de pui/peste pe gratar taiata cubur. Predomina salata, nu carnea si reprezinta un pranz ideal. Cruditatile au proprietati anticancerigene dovedite, astfel ca daca le veti consuma zilnic va sporiti sanatatea.

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.