Setari Cookie-uri

7 Pasi simpli care te feresc de cancer

Cancerul – maladia secolului – incita lumea medicala prin caracterul sau multifactorial si misterul privind atat cauzele clare, car si tratamentul.

6. Nu fumati

Fumatul este cancerigen nu doar pentru plamani, fumatul creste riscul de cancer la orice nivel. Va recomandam sa nu fumati, iar daca o faceti sa cereti ajutorul pentru renuntarea la tigari ori sa renuntati personal. Fumatul pasiv de asemenea creste riscul de cancer.

7. Nu va expuneti exagerat la soare

Chiar daca aveti o saptaana concediu si va doriti un bronz puternic, totul pe primul loc sta sanatatea. Pentru un bronz intens este nevoie de mai multe saptamani de vara in care sa va expuneti sanatos la soare in fiecare zi. Nu depasiti orele indicate de edici, nu va epxuneti la soare intre 0rele 11-17. Soarele este foarte periculor.

Studii de specialitate au demonstrat ca si o singura arsura de piele (atunci cand pielea se face rosie si apoi se cojeste) la soare cu “basici” inaintea varstei de 18 ani creste cu peste 20% riscul de cancer de piele. Mai mult decat atat, daca va veti expune excesiv la soare veti observa ca va apar alinite noi, mai ales pe paste si dosul mainii (precum pirstruii), dar pot sa apara si pe fata sau membre.
In orele corecte expunerea la soare este foarte sanatoasa, stimuleaza totodata si productia naturala de vitamina D.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.