Comunicat de presa
Sursa foto: sxc.hu
Cu toate acestea, dietele drastice, orele interminabile la sala si numararea caloriilor din fiecare aliment care ne face cu ochiul, ne descurajeaza in incercarea de a obtine o silueta demna de costumul de baie proaspat achizitionat. De aceea cautam alternative, solutii mult mai la indemana si mai potrivite pentru stilul de viata haotic pe care il ducem.
Un studiu realizat de cercetatorii Centrului de Nutritie Umana de la Universitatea din California, Los Angeles, arata ca asimilarea unei cantitati mari de capsaicina, compusul care da iuteala ardeilor, are o stransa legatura cu pierderea in greutate.
Conform cercetarilor, consumul de ardei iute mareste metabolismul cu pana la 20%. Asadar, ardeii, care deseori sunt folositi pentru a condimenta mancaruri, reprezinta noua solutie ce ajuta la arderea caloriilor.
Ardeiul iute, condimentul care ne subtiaza taliaArdeii iuti au primit recenzii pozitive din partea medicilor si cercetatorilor, in ceea ce priveste beneficiile asupra starii de sanatate:
• Pot ameliora migrenele, artrita si durerile musculare • Contin cantitati semnificative de vitamina A, vitamina C, potasiu si magneziu • Prezinta beneficii in tratamentul bolilor de inima, reducand colesterolul si trigliceridele • Capsaicina are rol de agent anti-inflamator
Capsaicina, substanta cheie din ardeiul iute, determina receptorii de durere din cavitatea bucala a unei persoane sa trimita mesaje catre creier pentru a ameliora senzatia de durere. Creierul, in schimb, reactioneaza prin cresterea nivelurilor de adrenalina si marirea ritmului cardiac, cauzand transpiratia si consumul de calorii.
Efectul triplu al capsaicinei asupra pierderii in greutate• declanseaza o serie de fenomene fiziologice care ajuta la arderea grasimilor (lipoliza) • activeaza „reflexul de satietate” prin controlul poftei de a manca mai mult • capsaicina este o substanta termogena, ce accelereaza metabolismul si arde caloriile
Spune-ti parerea!