5 Pacate in sanatate pe care le fac femeile

5 Pacate in sanatate pe care le fac femeile
Kudika
28 Iunie 2012

Femeile savarsesc in mod frecvent o serie de greseli cand vine vorba de sanatate, greseli care le aduc diverse boli mai devreme sau mai tarziu. Si pentru ca aceste 'pacate' sunt atat de frecvente, le-am adunat in acest capitol pentru a le detalia si explica.

5 Pacate in sanatate pe care le fac femeile

Intarzie sa mearga la ginecolog

Stim toate ca vizita la ginecolog nu este tocmai cel mai confortabil consult, insa este deosebit de important pentru sanatatea noastra. Majoritatea femeilor intarzie sa mearga anual la ginecolog pentru analizele de secretii si testul babes-papanicolau, iar altele nu merg nici macar cand prezinta simptome genitale.

Desigur, pentru femeile aflate in mediul rural vizita la ginecolog este destul de dificila pentru ca nu de putine ori se intampla ca spitalele sa fie la mare distanta de casa, iar mojloacele de transport sunt deficitare. Insa chiar si asa un efort anual se poate face.

Acest consult ginecologic poate salva viata unei femei care are nesansa de a prezenta modificari canceroase in sfera genitala – se stie ca u cancer de col de exemplu descoperit precoce se poate vindeca. Din pacate incidenta cancerelor genitale feminine prezentate prima data la medic in stadiu prea avansat pentru a mai fi curabil este atat de mare, incat se ridica un mare semnal de alarma la nivel national.

5 Pacate in sanatate pe care le fac femeile - medicatie si tratament

Urmeaza sfaturi medicale de la prietene

O alta greseala la care in special femeile sunt predispuse consta in urmarea unor sfaturi medicale optinute de la persoane care au orice alta meserie numai de medic nu.

Astfel pentru o durere sau un simptom sunt in stare sa urmeze tratamentul luat de o prietena, o vecina sau de o persoana care a scris pe un forum. Mai mult decat atat, cititnd informatii din diverse surse, femeile tind sa isi puna singure un diagnostic de boala, apoi sa caute tratament.

Din pacate daca medicina era atat de usoara poate nici n-ar mai fi fost nevoie de medici, insa... nu este deloc asa. Patologia umana este deosebit de complexa si uneori chiar si unui specialist cu experienta ii este dificil sa puna un diagnostic. Fiecare femeie este altfel, de aceea este important sa cereti parerea medicului.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri