Setari Cookie-uri

5 Pacate in sanatate pe care le fac femeile

Femeile savarsesc in mod frecvent o serie de greseli cand vine vorba de sanatate, greseli care le aduc diverse boli mai devreme sau mai tarziu. Si pentru ca aceste 'pacate' sunt atat de frecvente, le-am adunat in acest capitol pentru a le detalia si explica.

Ignora durerile

Femeile rezista mai bine la durere sau poate la stres, cert este ca o femeie merge mai greu la medic pentru o durere decat un barbat care ar avea aceeasi problema. Femeile ignora durerile incepand de la cele de cap sau de dinti si culminand chiar cu durerile din bolile canceroase.

femeile ignora durerea de cap - greseli in sanatate ale femeilor

Un lucru este cert: orice durere are o cauza, iar daca acea durere revine, atunci cauza persista si trebuie tratata inainte de a lasa sechele. Puteti recunoaste o durere care necesita consultul medicului daca:

  • Este frecventa, adica apare de mai multe ori in acelasi loc intr-un an. Depinde de durere, daca va doare capul de doua ori pe an poate nu este tocmai un motiv de alarmare, dar daca aveti de exemplu de doua ori pe an o durere de cap insotita de pierderea starii de constienata atunci ridicam semne de alarma.
  • Durerea este puternica, nu cedeaza la analgezicele uzuale. Daca aveti o durere puternica ce persista peste un sfert de ora si nu cedeaza daca luati o pastila obisnuita de durere de cap;
  • Durerea e insotita si de alte manifestari: cresterea batailor inimii, afectarea vederii, greata/varsaturi, diaree, tulburari de echilibru, tulburari de auz, sangerari anormale, limitarea miscarii etc.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.