Setari Cookie-uri

5 Beneficii extraordinare ale dansului

Dansul combina in modul cel mai frumos si emotionant miscarea cu muzica, cu arta, cu comunicarea, aducand buna dispozitie si sanatate.

Dansul combate depresia

Pentru ca in timp ce dansam stresul organismului “se consuma”, dansul devine astfel un mijloc de relaxare si terapie psihologica. Exista chiar tehnici de meditatie prin dans.

Dansul echilibreaza psihicul si elimina tensiunile emotionale acumulate. Aduce astfel voie buna si combate cu succes tulburarile psihice ca depresia, anxietatea etc. Scoala de dans Madness Dance foloseste in cadrul cursurilor elemente speciale de terapie prin dans, intrepatrunse in programa obisnuita a cursurilor, avand antrenori documentati in acest sens.

beneficiile dansului pentru sanatate

Dansul intareste oasele si tonifica muschii

Oasele adultului in special sunt “ajutate” in procesul de remaniere prin forte mecanice ce sunt realizate de muschi. Astfel tractiunile, presiunile musculare nu ajuta doar la un bun tonus al grupelor de muschi, ci si la intarirea oaselor si chiar preventia osteoporozei.

Citește și:

Pentru copii, dansul ajuta in procesele de crestere musculoscheletale, previne afectiunile coloanei vertebrale precum scolioza de exemplu si de asemenea dansul ajuta la o crestere si dezvoltare armonioasa a copilui.

Dansul “incetineste” imbatranirea

Da! Dansul, ca si alte tipuri de miscare sau sporturi, are capacitatea de a incetini procesele de senescenta (de imbatranire), miscarea fiind un factor important al longevitatii. Sportul reduce stresul organis si psihic – stres despre care se stie ca afecteaza functiile celulelor organismului nostru si accelereaza procesele de imbatranire.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.