Setari Cookie-uri

5 Legi usoare sa scapi de constipatie

Cosntipatia este o problema cu care foarte multe persoane se confrunta, de la copii la adulti.

Consuma fructe si legume crude sau murate

Pentru a te bucura de proprietatile benefice ale fibrelor alimentare iti recomandam sa nu lasi sa treaca macar o zi fara sa consumi fructe si legume crude... sau murate daca este iarna. Aici includem si usturoiul, proaspat este un adevarat panaceu.

Fructele si leguele mai contin si vitamine, minerale, antioxidanti si o serie de substante active care va mentin sanatatea, va intineresc, va intaresc imunitatea si tin bolile departe.

constipatie tratament

Citeste si: 10 Beneficii ale usturoiului pe care trebuie sa le cunosti

Consuma cereale integrale

Cateva zile pe saptamana poti consuma fulgi de cereale naturali la micul dejun, iar aici ne referim la acei fulgi unde se vede clar ca este un bob zdrobit. Noi va recomandam fulgii de ovaz.

Minim 4 dimineati pe saptamana este indicat sa consumati acesti fulgi de cereale, de preferabil cu iaurt.

Citește și:

constipatie tratament

Fa sport

Vei fi surprinsa ca dupa 5 minute de alergare sau dupa o repriza de abdomene vei simti nevoia sa mergi la baie. Iar daca le faci dimineata, imediat dupa cafea, rezultatul va fi si mai sigur.

Poti incerca sa te abonezi la o sala pentru a avea un program regulat de sport si peste acest program sa incerci inviorarea de dimineata – e distractiva, te tonifiaza si te ajuta sa invingi constipatia.

constipatie tratament

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.