Comunicat de presa

Astfel, un studiu desfasurat pe un esantion de peste 6.000 de subiecti, pe o perioada indelungata, a demonstrat ca persoanele care consumau moderat bere aveau performante vizibil mai bune la testele de memorie – doza zilnica recomandata in cazul femeilor fiind de 330 ml bere, iar in cazul barbatilor de 660 ml.

In plus, un studiu care i-a avut in centrul atentiei tot pe bautorii moderati de bere a demonstrat ca acestia prezentau un risc cu 54% mai mic de a dezvolta o forma de dementa decat abstinentii. Acest studiu a fost publicat in Jurnalul Asociatiei Americane a medicilor.

„Exista foarte multe studii care au cercetat sau cerceteaza efectele consumului de alcool in general si bere in particular asupra memoriei si capacitatii cognitive. Rezultatele au condus spre o unica concluzie: un consum moderat de alcool poate avea efecte pozitive pe termen lung in ceea ce priveste reducerea riscului de aparitie al afectiunilor degenerative si pierderilor de memorie. Aceste rezultate trebuie insa interpretate cu atentie, pentru ca un consum abuziv de alcool nu poate avea decat efecte negative”, spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Mai mult, un alt studiu desfasurat pe aproximativ 8.000 de persoane cu varsta de peste 55 de ani a aratat ca cei care consuma intre 1 si 3 pahare de bere pe zi prezentau un risc mai scazut de a se imbolnavi de orice tip de dementa, inclusiv Alzheimer.

Cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica Harvard au analizat un esantion de 12.480 femei cu varste cuprinse intre 70 - 81 ani care au participat la Nurses' Health Study, demarat in anul 1980. Studiul a fost de doua ori mai amplu ca orice alt studiu efectuat vreodata pe aceasta tema si a demonstrat ca femeile care consuma o cantitate moderata de alcool in mod regulat sunt cu 20% mai putin predispuse sa experimenteze pierderi de memorie si o activitate cerebrala mai slaba.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: