Setari Cookie-uri

10 Boli frecvente produse de STRES

Stresul poate fi considerat ca o suma de factori care are efect agresiv mai mare sau mai mic asupra organismului sau psihicului.

Din pacate in zilele noastre periculul nu mai consta de exemplu in aparitia unui animal la vantoare sau a unor calamnitati, stresul modern este in special psihic si alimentar. Asadar acest mecanism pastrat de corpul nostru de a actiona la stres ne produce mult rau pentru ca grasimile mobilizate nu mai ajung in muschi, fiindca persoana respectiva nu are nicio activitate fizica insemnata. Prin urmare excesul de grasimi ramane in sange.

Colesterolul creste astfel si apare hipercolesterolemia.

Mai departe colesterolul se depune in peretii arteriali si formeaza placile de aterom care, in timp, evolueaza spre tensiune arteriala mare (hipertensiune). De asemenea atat stresul cat si urmarile sale predispun organismul la tahicardie. Inima oboseste si astfel se intaleaza bolile cardiovasculare.

boli produse de stres

Cresterea in greutate

Stresul duce la crestere in greutate la marea majoritate a persoanelor. Nivelul crescut de cortizol duce la cresterea poftei de mancare si evident persoana in cauza va acumula kilograme.

Citește și:

Acest tip de reactie nu este caracteristic stresului major, acut, de scurta durata, ci stresului cronic – acei agenti stresori cu care ne intalnim zilnic pe care ii „lasam” sa ne faca rau.

Este indicat sa urmati intr-o astfel de situatie terapii antistres: dietoterapie, aromoterapie, exercitii fizice antistres etc.

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.