Setari Cookie-uri

Metode naturale energizante care combat oboseala

Oboseala se instaleaza lent, insidios, fara a da de stire, ca apoi sa ne simtim epuizati, fara energia de a mai intreprinde toate activitatile pe care ni le dorim.

Specialistii sustin ca sunt suficiente cateva ore de sport pe saptamana.

Exista si tehnici speciale de energizare prin miscarile corpului, ca cele din yoga si tai chi. Aceste metode folosesc si tehnici speciale de respiratie, astfel ca efectul este unul intens de eliberare si reenergizare.

tratamente naturiste oboseala cauze oboseala

Somnul corect

Exista un bioritm al organelor interne care, atunci cand nu este respectat, isi expune urmarile negative prin diverse stari neplacute pe care le resimtim. Un astfel de bioritm au si glandele noastre, iar somnul este deosebit de important pentru unele dintre acestea. Asadar un somn corect pentru adult ar trebui sa fie cuprins intre orele 22:00 si 05:00.

In acest interval de somn organismul se poate regenera, isi reface unele functii celulare importante. Mai mult decat atat, tot in timpul somnului tensiunile psihice se elibereaza, sunt descarcate prin vise si astfel omul care se odihneste corect este mai putin stresat si prezinta un echilibru interior adesea invidiat de ceilalti.

Citește și:

Iata numai cateva din procesele dosebit de importante pentru sanatatea fizica si psihica, ce au loc in timpul somnului:
• Se refac depozitele energetice ale tuturor celulelor, inclusiv ale neuronilor;
• Se refac depozitele de mediatori in sistemul nervos central si periferic (pot fi prevenite dementele - Ca boala Alzheimer de exemplu);
• Se regenereaza celule afectate sau tesuturi;
• Au loc cele mai importante momente ale cognitiei, este direct imbunatatita memoria de lunga durata! Aici facem o paranteza, stiati ca de fapt este mai bine sa inveti inainte de culcare, pentru ca in timpul somnului creierul sistematizeaza mult mai bine informatia si o retii pe termen lung?
• Se reface echilibrul endocrin, al glandelor sexuale, digestive si asa mai departe;
• Se „relaxeaza” inima si vasele isi refac tonusul;

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.