Setari Cookie-uri

Metode naturale energizante care combat oboseala

Oboseala se instaleaza lent, insidios, fara a da de stire, ca apoi sa ne simtim epuizati, fara energia de a mai intreprinde toate activitatile pe care ni le dorim.

• Se secreta hormoni in creier si glandele endocrine din creier, in special epifiza, care raspund de zona emotionala – dar este necesar sa nu existe stimul luminos in timpul somnului, iar stimulul auditiv sa fie cat mai mult redus. De aceea este indicat sa dormiti in liniste cu ochelari de noapte.
• REM – somnul cu vise, are etape scurte care isi intensifica repetitiile spre dimineata. Somnul are efect de descarcare emotionala, reface starea psihica, alunga stresul psihic si starile tensionate, combate depresia si alte tulburari de personalitate;
• In timpul somnului se reduce stresul de peste zi, somnul fiind un important mecanism antistres;
• Se reface imunitatea.
• Prin somn aducem un plus preventiei pentru demente.

tratamente naturiste oboseala cauze oboseala

Aromaterapie

Studiile de specialitate au demonstrat ca parfumurile pot avea un intens efect asupra creierului si organismului nostru, generand reactii diverse.

Citește și:

Mirosind indelung o aroma, creierul se adapteaza si noi nu mai simtim mirosul, insa efectele acelei arome persista. Asadar aromaterapia prezinta o serie de remedii imunizante si energizante, care activeaza unele functii ale organismului si au rol tonic.

Printre cele mai energizante substante odorante, unele dintre acestea fiind si excelente tonice cerebrale, enumeram:
- Vanilia;
- Aroma de citrice;
- Menta;
- Scortisoara;
- Lavanda;

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.