Setari Cookie-uri

7 Alimente pe care sa le eviti de Sarbatori

Cu siguranta te gandesti deja la Masa de Craciun si eventual, la ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati preparatele festive.

Stiai ca unele alimente/preparate iti pot face rau atat tie, cat si celor dragi? Mai mult decat atat, stim ca de Sarbatori adesea punem kilograme in plus! Cum sa evitam toate aceste neplaceri? Simplu: evitand unele alimente si preparate.

alimente pe care sa le eviti de sarbatori

7 Alimente, preparate si combinatii alimentare pe care sa le eviti de Sarbatori

Carnea prajita

Atnci cand prajim alimentele, acel ulei incins isi pierde proprietatile nutritive si devine o adevarata “otrava” pentru organismul nostru. Mai mult decat atat, alimentele prajite absorb acest ulei si devin hipercalorice, ceea ce ne predispune la ingrasare. Asadar toate alimentele prajite devin toxice pentru organismul nostru. O accentuare a acestor efecte apar atunci cand preparam si alte grasimi, cum sunt cele din carne.

Recomandat este sa pregatiti carnea prin fierbere, pe gratar sau la cuptor si sa evitati prajirea alimentelor.

Citește și:

alimente pe care sa le eviti de sarbatori

Atentie la afumaturi si mezeluri

Specialistii sustin ca mezelurile si in special afumaturile sunt periculoase pentru organismul nostru. Din ce in ce mai multe televiziuni fac astazi reportaje pe aceasta tema. Asadar daca tot veti consuma carne de porc, incercati preparatele traditionale.

Foto: Schutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.