Setari Cookie-uri

7 Analize medicale obligatorii pana in 30 de ani

Afla ce analize medicale sunt indicate si mai ales DE CE trebuie facute pana la varsta de 30 de ani.

Examenul oftalmologic

Afectiunile oftalmologice nu dor, dar afecteaza comportamentul si increderea persoanei suferinde. Mai ales in copilarie o tulburare oftalmologica poate trece neobservata, daca parintele nu observa copilul ca gasetse greu obiectele in jur sau ca pune multe intrebari cand trebuie sa caute ceva vizual, ori ca se apropie prea mult de cartea de colorat sau caietul de teme. Sunt afectiuni oftalmologice care pot fi tratate in copilarie, altele care se trateaza dupa 25 de ani cand, spun specialistii, globul ocular nu ar mai suferi modificari importante de forma si dmensiune.

Ceea ce este de retinut insa se refera la faptul ca o serie de tulburari oftalmologice pot fi oprite in evolutie daca sunt depistate precoce.

Vizita la stomatolog

Vizita la stomatolog trebuie facuta anual inca de cand incep dintisorii sa creasca, cu atat mai mult de cand apar cei definitiv. Dintii pot creste stramb, pot afecta ocluzia dentara (felul in care cad dintii unii peste altii cand muscam), ceea ce duce in timp la deformari ale scheletului fetei in sens adaptativ, la fisuri de smalt si carii, poate chiar la pierderi de dinti.

Citește și:

Atentie insa la radiografia dentara: pana la 18 ani minorul trebuie sa poarte protectie si la GAT! Pentru ca o radiografie dentara facuta in copilarie fara protectie la nivelul gatului creste riscul de aparitie a bolilor de tiroida la varsta adulta! Nu acceptati o radiografie fara protectie la acest nivel.

Aceeasi regula este valabila si pentru persoanele care au deja o afectiune tiroidiana – creste riscul de cancer tiridian.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.