Setari Cookie-uri

7 Analize medicale obligatorii pana in 30 de ani

Afla ce analize medicale sunt indicate si mai ales DE CE trebuie facute pana la varsta de 30 de ani.

analize medicale pana in 30 de ani

Sunt tari in care functia tiroidiana este testata inca de la nastere, evitandu-se in felul acesta retardul tiroidian.

Tiroida ar trebui investigata atat in copilarie, cat si la varsta adulta, pentru ca suntem o tara cu incidenta mare privind hipotiroidia, atat cea endemica, cat si cea autoimuna.

Analize pentru investigarea functiei tiroidiene:
- TSH;
- T3;
- Free-T4;
- Anticorpi ATPO.

Ecografia cardiaca

Nu toate anomaliile inimii au simptomatologie puternica si nu toate sunt decelate in copilarie. Trebuie stiut insa ca majoritatea defectelor cardiace se pot trata unele in copilarie, altele intre 25 si 30 de ani. Dupa 30 de ani simptomatologia poate fi puternica, efectele secundare ireversibile si astfel lucrurile se inrautatesc.

O ecografie cardiaca in copilarie sau, daca n-a fost cazul atunci, o ecografie in jurul varstei de 25 de ani va poate linisti cu privire la unele simptome si riscuri. N-ar fi rau daca asociati si EKG (electrocardiograma).

Citește și:

Ecografie abdominala

O ecografie abdominala totala poate aduce informatii ultile despre starea organelor abdominale, precum si despre posibile anomalii congenitale sau dobandite. La aceasta investigatie se pot decela anomalii ale vezicii biliare, malformatii congenitale ale rinichilor, anomalii la nivelul organelor genitale interne (in special la femeie), afectare hepatica (in unele boli cu deficit enzimatic de exemplu sau alte bli care duc la hepatomegalie – ficat mare), afectarea splinei (in bolile care dau splenomegalie ) etc.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.