Setari Cookie-uri

8 Analize medicale care iti SALVEAZA VIATA

Exista o serie de boli cu simptomatologie discreta care pot deveni manifeste abia in ultimul stadiu evolutiv, cand ideea de vindecare este mult depasita si cand viata poate fi pusa in pericol.

Cititi si:

Analize medicale pentru TIROIDA
Ecografia TIROIDIANA: interpretarea rezultatelor

Masurarea tensiunii arteriale, electrocardiograma

Investigarea inimii este deosebit de importanta. Este recomandata electrocardiograma, dar si ecografia cardiaca daca la auscultatie medicul deceleaza sunete cardiace anormale. Ecografia cardiaca poate descoperi o anomalie congenitala ce ar putea fi tratata inainte ca inima sa sufere modificari ireversibile.

analize care iti salveaza viata electrocardiograma si ecografie cardiaca

Masurarea tensiuii arteriale ar trebui realizata saptamanal sau chiar zilnic (acolo unde medicul considera ca exista risc de hipertensiune). Hipertensiunea arteriala este atat de frecventa, incat un normotensiv la varste peste 50 de ani devine o raritate.

Descoperiti mai multe informatii practice in articolul:
Practic: Cum iti masori singur Tensiunea Arteriala

Citește și:

Profilul lipidic

Ateroscleroza provoaca ravagii in lumea medicala si reprezinta un factor de risc major pentru infarct miocardic si deces. Ateroscleroza afecteaza si persoane tinere si produce decese prin infarct miocardic de cauza ischemica chiar la persoane cu varsta sub 30 de ani.

Rata obezitatii este de asemenea in crestere, aceasta reprezentand inca un motiv pentru dezvoltarea aterosclerozei. De asemenea hipercolesterolemia reprezinta un mare semnal de alarma, iar daca in familie exista rude de grad I cu colesterol marit, cu atat mai mult ar trebui ca membrii familiei sa efectueze anual profilul lipidic.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.