Setari Cookie-uri

8 Analize medicale care iti SALVEAZA VIATA

Exista o serie de boli cu simptomatologie discreta care pot deveni manifeste abia in ultimul stadiu evolutiv, cand ideea de vindecare este mult depasita si cand viata poate fi pusa in pericol.

analize medicale care iti salveaza viata analize pentru hepatite Markerii infectiosi, dar si anemia pot fi semne orientative, alaturi de alte semne si simptome sugestive, chiar si pentru cancer.

Citeste si:

Interpretare analize de sange - INFECTIILE

Interpretare analize de sange: Cum afli daca ai ANEMIE

Analize pentru Hepatita B

In zilele noastre hepatita B este atat de raspandita si atat de periculoasa incat vaccinarea impotriva virusului hepatitic B a fost introdusa in programul de vaccinare al sugarului.

Hepatita B prezinta in tara noastra o amploare ingrijoratoare si este o afectiune care poate pune viata in pericol. Daca hemoleucograma si analizele de biochimie pot sugera o afectiune hepatica, iar persoana in cauza nu a fost vaccinata contra hepatitei B, atunci este recomandat sa se dozeze din sange markerii virali sau anticorpii pentru hepatita B.

O decelare a bolii in faza incipienta este deosebit de importanta pentru evolutia pacientului.

Citește și:

Citeste si:

9 Analize medicale pentru FICAT

Hepatita B - peste 30 de informatii medicale pe care oricine ar trebui sa le cunoasca

Analize Hepatita C

Continuand sirul ideilor de mai sus, odata cu suspiciunea unei afectiuni hepatice este indicat sa se ia sange si pentru markerii hepatitei C. Din pacate pentru hepatita C nu exista vaccin, dar din fericire de curand terapiile au reusit sa vindece infectia, cu conditia ca aceasta hepatita C sa fie depistata in stadiu precoce, inainte de instalarea cirozei.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.