Setari Cookie-uri

8 Teste Screening pe care fiecare FEMEIE ar trebui sa le cunoasca

Testele de screening sunt acele analize medicale sau investigatii care au ca scop depistarea precoce a unor boli cu incidenta ridicata in populatie si care, diagnosticate precoce, pot fi vindecate.

Hepatita B prezinta o incidenta alarmanta in tara noastra, iar virusul hepatitic B este considerat ca avand o rata de replicare mai mare decat a virusului HIV! Iata deci cat de important este sa va vaccinati impotriva hepatitei B.

In cazul Hepatitei C nu avem vesti atat de bune in sensul ca pentru aceasta boala NU exista vaccin, iar incidenta acestei boli este de asemenea alarmant de mare! Virusul hepatitic C este cunoscut de putina vreme si poate fi astazi descoperit prin analize de sange specifice.

teste screening pentru femei: screening cancer de col uterin, screening cancer mamar, screening tiroida, screening osteoporoza, screening diabet, screening hipertensiune arteriala, screening hepatite - si analize medicale aferente

Pentru ca hepatita C ridica probleme serioase in lumea medicala, se considera ca screeningul acestei boli este deosebit de important si de UTIL - medicina moderna permite vindecarea hepatitei C daca aceasta este depistata in stadiu precoce, asimptomatic pentru pacient, inaintea instalarii cirozei hepatice!

In ultimii ani au fost organizate anual campanii de testare gratuita pentru hepatita C!

Citește și:

Iti recomandam sa citesti si:

Hepatita B - peste 30 de informatii medicale pe care oricine ar trebui sa le cunoasca

Analize medicale pentru Hepatita C

Screening pentru Tiroida

Screeningul pentru afectiunile tiroidei se recomanda la copilul mic inca din primul an de viata - o hipotiroidie poate fi dezastruoasa pentru dezvoltarea fizica si intelectuala a micutului.

La adult este recomandata periodic ecografie tiroidiana, in special pentru depistarea cancerului tiroidian.

Foto@Shuttesrtock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.