8 Teste Screening pe care fiecare FEMEIE ar trebui sa le cunoasca

8 Teste Screening pe care fiecare FEMEIE ar trebui sa le cunoasca
Kudika
27 Iunie 2013

Testele de screening sunt acele analize medicale sau investigatii care au ca scop depistarea precoce a unor boli cu incidenta ridicata in populatie si care, diagnosticate precoce, pot fi vindecate.

Hepatita B prezinta o incidenta alarmanta in tara noastra, iar virusul hepatitic B este considerat ca avand o rata de replicare mai mare decat a virusului HIV! Iata deci cat de important este sa va vaccinati impotriva hepatitei B.

In cazul Hepatitei C nu avem vesti atat de bune in sensul ca pentru aceasta boala NU exista vaccin, iar incidenta acestei boli este de asemenea alarmant de mare! Virusul hepatitic C este cunoscut de putina vreme si poate fi astazi descoperit prin analize de sange specifice.

teste screening pentru femei: screening cancer de col uterin, screening cancer mamar, screening tiroida, screening osteoporoza, screening diabet, screening hipertensiune arteriala, screening hepatite - si analize medicale aferente

Pentru ca hepatita C ridica probleme serioase in lumea medicala, se considera ca screeningul acestei boli este deosebit de important si de UTIL - medicina moderna permite vindecarea hepatitei C daca aceasta este depistata in stadiu precoce, asimptomatic pentru pacient, inaintea instalarii cirozei hepatice!

In ultimii ani au fost organizate anual campanii de testare gratuita pentru hepatita C!

Iti recomandam sa citesti si:

Hepatita B - peste 30 de informatii medicale pe care oricine ar trebui sa le cunoasca

Analize medicale pentru Hepatita C

Screening pentru Tiroida

Screeningul pentru afectiunile tiroidei se recomanda la copilul mic inca din primul an de viata - o hipotiroidie poate fi dezastruoasa pentru dezvoltarea fizica si intelectuala a micutului.

La adult este recomandata periodic ecografie tiroidiana, in special pentru depistarea cancerului tiroidian.

Foto@Shuttesrtock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri