Setari Cookie-uri

8 Teste Screening pe care fiecare FEMEIE ar trebui sa le cunoasca

Testele de screening sunt acele analize medicale sau investigatii care au ca scop depistarea precoce a unor boli cu incidenta ridicata in populatie si care, diagnosticate precoce, pot fi vindecate.

Este important de stiut ca inceperea precoce a vietii sexuale, dar si avorturile, cresc riscul de cancer de col uterin.

Screeningul pentru cancerul de col se face prin testul Babes-Papanicolau.

Va recomandam sa afalati toate detaliile despre acest test, precum si interpretarea rezultatelor in articolul:

Papanicolau - interpretarea tuturor rezultatelor acestui test

11 semne premonitorii ale CANCERULUI DE COL si investigatiile care salveaza vieti

Screening pentru osteoporoza

Osteoporoza afecteaza tot mai multe femei, insa un tratament precoce instaurat poate duce la ameliorarea bolii si la evitarea complocatiilor acesteia.

teste screening pentru femei: screening cancer de col uterin, screening cancer mamar, screening tiroida, screening osteoporoza, screening diabet, screening hipertensiune arteriala, screening hepatite - si analize medicale aferente

De aceea astazi exista posibilitatea ca pacientii sa se testeze anual pentru osteoporoza. Mai mult decat atat, in tara noastra exista campanii de testare gratuita care sunt organizate anual in folosul pacientilor.

Citește și:

Screening pentru diabet zaharat

Diabetul zaharat este considerata astazi o pandemie, atat de mult a luat amploare aceasta boala pe intregul Glob.Testarea pentru diabet zaharat se realizeaza prin dozarea glicemiei. O valoare care ridica suspiciuni pentru diabet zaharat va fi apoi supusa testului de provocare la glucoza pentru confirmarea diagnosticului sau altor dozari ale glicemiei a jeun (diminieata pe stomacul gol).

Screening pentru hipertensiune arteriala

O alta tulburare cu multiple complicatii si care ridica reale probleme de tratament si prognostic: tensiunea arteriala marita.

Foto osteoporosis bone@Shuttesrtock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.