Setari Cookie-uri

Analize medicale - 7 rezultate care ar trebui sa te alarmeze

Atunci cand privim rezultatele unor analize sau investigatii ne dorim sa intelegem acele rezultate si mai ales sa stim daca este cazul sa ne ingrijoram sau nu.

Pentru ca numarul analizelor si investigatiilor posibile este foarte mare, vom discuta in articolul curent despre cateva rezultate ale analizelor si investigatiilor de rutina, rezultate care ar trebui sa va ingrijoreze si sa va determine sa vizitati medicul specialist.

Analize de sange: anemia

Anemia are intotdeauna o cauza si nu este suficient un tratament cu fier, acid folic si vitamine. De multe ori in spatele anemiei se pot afla si alte cauze, nu doar cele cu privire la o alimentatie inadecvata.

analize medicale pentru anemie

De obicei anemiile la adult au alta cauza decat cea carentiala si este intotdeauna recomandat sa se caute cauza.

O anemie poate fi sugerata de hemoglobina, de numarul globulelor rosii, de Ht, VEM, CHEM. Pentru a interpreta o anemie din analizele de sange va recomandam sa cititi articolul:

Interpretare analize de sange: Cum afli daca ai ANEMIE

Citește și:

Analize de sange: infectiile

La interpretarea unei hemoleucograme, a VSH-ului si a proteinei C reactive putem deduce existenta unei infectii, insa nu putem spune cu precizie unde este localizata aceasta. De aceea interpretarea analizelor de laborator trebuie intotdeauna corelata cu investigarea clinica si anamneza (discutia cu pacientul).

analize medicale pentru anemie si infectii

Descperiti cum puteti sti daca organismul dumneavoastra sufera de o infectie in articolul:
Interpretare analize de sange - INFECTIILE

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.