Setari Cookie-uri

6 Semne premonitorii ale CANCERULUI DE SAN

Cunoscuta astazi ca una din cele mai frecvente maladii in randul femeilor, cancerul de san continua sa faca victime atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor.

Desi glanda mamara la barbat este atrofiata, totusi in anumite situatii se poate dezvolta si pot sa apara mutatii ce conduc la cancer mamar la barbat.

Ce ar trebui sa stii despre sani

Sanii femei sunt formati atat din glanda mamara, cat si din tesut gras care inconjura glanda. Posterior se afla muschii pectorali, de la care pleaca tracturi catre piele, “ancorand” astfel glanda mamara. In lipsa sportului, gravitatia actioneaza asupra acestor tracturi si duce in timp la lasarea sanilor.

semne cancer san

Va sugeram sa cititi si:
Exercitii pentru ridicarea sanilor

Functiile glandei mamare sunt strans legate de echilibrul hormonal, si nu de marimea sanilor asa cum suntem tentati sa credem. De exemplu terapiile cu hormoni, cum ar fi pilulele contraceptive, desi protejeaza fata de cancerul uterin, “biciuesc” insa glanda mamara si cred riscul de cancer la san.

Citește și:

Cititi si:
Efectele adverse ale anticonceptionalelor

De asemenea o femeie poate alapta indiferent de dimensiunile sanului, daca starea hormonala este echilibrata si daca a fost corect instruita de medic.

Atunci cand glanda mamara sufera, apar o serie de semne si simtpome pe care nu ar trebui sa le neglijam. Mai mult decat atat, unele patologii cresc riscul de a dezvolta mai tarziu cancer mamar.

Care sunt cauzele cancerului mamar?

Factorii de risc si cauzele care duc la cancer de san au fost intens dezbatute, unele dintre acestea ramanand si astazi sub semnul intrebarii.

Foto@Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.