Setari Cookie-uri

Top 5 ANALIZE pe care sa le ceri MEDICULUI de familie

Se intampla sa ajungem la medicul de familie fie cand avem o problema, fie (mai rar ce-i drept) cand dorim sa ne evaluam starea de sanatate.

Asadar in mod uzual se cere:

analize medicale medicul de familie

Glicemia poate creste inca de la varste tinere sau poate “descoperi” un diabet de tip I la varsta adulta, desi este mai rar intalnit. Ureaa sau creatinina poate creste in afectare renala, dar si in alte afectiuni sau la cei care iau proteine si prafuri dupa efort fizic la sala de forta.

Metabolismul calciului este adesea perturbat, iar pentru femei poate ridica risc de osteoporoza. Transaminazele pot creste in afectiuni hepatice, dar si bilirubina, in icter, pietre la fiere (litiaza biliara, des intalnita), hepatite virale sau toxice, hemoliza, boli autoimune etc.

Trebuie sa stiti ca astazi depistarea precoce a hepatitei virale C este foarte importanta, in stadiu initial boala putand fi vindecata complet.

Citește și:

Analize hormonale

Daca va simtiti obositi sau, la polul opus, aveti de exemplu pulsul marit mai mereu si insomnii, ar trebui sa faceti si un control al hormonilor. Cel mai des hormonii tiroidieni sunt incriminati, de aceea se recomanda TSH, T3, free-T4 si anticorpi ATPO.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.