Setari Cookie-uri

Top 5 ANALIZE pe care sa le ceri MEDICULUI de familie

Se intampla sa ajungem la medicul de familie fie cand avem o problema, fie (mai rar ce-i drept) cand dorim sa ne evaluam starea de sanatate.

La femei, daca este cazul, se pot cere si analize pentru hormonii genitali. Insa cum zilele in care sunt dozati hormonii sunt foarte importante, femeia trebuie sa aibe un calendar al ciclurilor menstruale si de asemenea sa prezinte o suspiciune de boala, pentru a fi ghidate analizele. De exemplu un rezultat ecografic anormal, sani durerosi etc.

Citeste si:
Ecografia abdominala – interpretare
Ecografia mamara – interpretarea rezultatelor
Analize hormonale pentru femei

analize medicale medicul de familie

Testul Babes-Papanicolau

Un alt test pe care femeile ar trebui sa il faca anual este Babes-Papanicolau. Acest test salveaza sute de mii de vieti anual si ar trebui facut de fiecare femeie care si-a inceput viata sexuala.

Ieste si: Testul Babes-Papanicolau: interpretarea rezultatelor

Ecografia

Ecografia abdominala totala este recomandata anual, mai ales atata vreme cat pietrele la rinichi sau la fiere apar atat de des. Mai punem la socoteala si fibromul uterin, o alta patologie care evolueaza rapid, precum si posibile afectiuni hepatice sau chisturi ovariene.

Citește și:

La femei, tot anual este recomandata si ecografia mamara, iar dupa varsta de 50 de ani (insa nu anual) este recomandata mamografia ca screening pentru cancerul mamar.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.