Setari Cookie-uri

DEGERATURILE - ce spun spcialistii despre pericolele iernii

Expunerea indelungata la temperaturi scazute, insotite de umezeala si vant afecteaza in special zonele cutanate expuse, dar si extremitatile: fata, nasul, urechile, degetele mainilor, picioarele, determinand astfel aparitia degeraturilor.

In cazul aparitiilor primelor simptome (mancarimi si inrosirea pielii), dr Tania Bejan, medic specialist Ropharma, recomanda evitarea:

  • Expunerii langa surse directe de caldura: calorifer, soba, apa fierbinte, deoarece pacientul si-a pierdut simtul de a detecta temperaturi ridicate si se poate arde.
  • Masarii zonelor afectate de frig
  • Administrarii de bauturi alcoolice

Dincolo de masurile de precautie, exista si anumite tratamente naturiste care ajuta la ameliorarea starii pacientului pana la vizita medicala: pansamentele cu zer ce ajuta la refacerea din interior a zonelor afectate, mentinerea unei stari optime de hidratare si infuziile cu galbenele sau cataplasmele cu zeama de varza ce stimuleaza circulatia sanguina, grabind astfel reechilibrarea termica a organismului. Mai mult decat atat, dr. Tania Bejan recomanda produsele care au ca efect imbunatatirea vascularizatiei si circulatiei sangelui.

Citește și:

***

Resveravit, suplimentul Ropharma ce contine extract uscat din radacini de Polygonum cuspidatum reprezinta cea mai bogata sursa de RESVERATROL ce ofera puternica tonifiere si protectie vasculara, stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare si creste tonusul si elasticitatea pielii.

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.