Setari Cookie-uri

Ce se intampla in corpul tau cand mergi pe TOCURI ?

Pantofii cu toc sunt purtati de femei din intreaga lume pentru avantajele imbatabile pe care le aduc imaginii: picior mai suplu, inaltime impunatore, senzualitate etc.

Tocurile afecteaza glezna

Cu cat tocurile sunt mai inalte, cu atat glezna este mai solicitata. Multe femei nici nu pot purta deodata tocuri stiletto din pricina lipsei mobilitatii gleznei. Tendoanele anterioare ale gleznei sunt supraintinse, in timp ce tendonul lui Ahile este micsorat. Daca femeia respectiva nu obisnuieste sa faca si sport in incaltaminte joasa, tendonul lui Ahile se poate rigidiza, iar mai tarziu mersul pe jos devine foarte dificil.

Tocurile fac venele vizibile si agraveaza pozitiile anormale ale piciorului

Prin pozitia in extensie a gleznei, vasele si nervii de la acest nivel sunt presate, ceea ce ingreuneaza circulatia si, in timp, poate afecta nevii piciorului. Venele devin vizibile – vene in paianjen.

purtarea tocurilor afecteaza sanatatea

Tocurile afecteaza “pernita”

Pentru cele care ocazional poarta tocuri inalte, senzatia insuportabila de durere din pernita piciorului este cunoscuta, ca si basicile mari si dureroase care se formeaza tot la acest nivel. Femeile care poarta frecvent tocuri prezinta aceasta zona deformata: marita, osul este mai puternic, iar pielea prezinta un strat gros intarit, atat superficial, cat si profund.

Citește și:

Tocurile duc la formarea calusului de la nivelul calcaiului

Tocurile fac ca presiunea marginii superioare a pantofului pe calcai sa fie mult mai mare. De aceea la acest nivel se formeaza, in timp, calusul, ca o forma de crestere a rezistentei zonei respective. Calusurile au un aspect inestetic si pot deveni foarte dureroase.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.