Setari Cookie-uri

Ce se intampla in corpul tau cand mergi pe TOCURI ?

Pantofii cu toc sunt purtati de femei din intreaga lume pentru avantajele imbatabile pe care le aduc imaginii: picior mai suplu, inaltime impunatore, senzualitate etc.

purtarea tocurilor afecteaza sanatatea

Tocurile afecteaza genunchii

Stiati ca articulatia genunchiului este cea mai mare din organism? Tocurile afecteaza genunchiul, mai ales la persoanele sedentare care poarta tocuri, dar si la cele supraponderale. Modificarea distribuirii greutatii din pricina tocurilor pune in tensiune articulatia genunchilor. In timp, genunchii dor si apare gonartroza.

Tocurile predispun la formarea varicelor

Prin pozitia anormala a picioarelor in timp ce mergem pe tocuri, circulatia sangelui la nivelul picioarelor este afectata. Daca respectiva femeie obisnuieste sa combine mersul pe tocuri cu statul picior peste picior, atunci sansa de a dezvolta varice este si mai mare.

Tocurile afecteaza bazinul

Medicii au atras atentia ca purtarea tocurilor de la varste tinere duce la nedezvoltarea suficienta a bazinului. Bazinul devine ingust iar acest fapt poate afecta sarcina si nasterea. De asemenea tocurile afecteaza si articulatia coxofemurala, putand duce in timp la artroza de sold.

Citește și:

Tocurile afecteaza coloana vertebrala

Pozitia pe tocuri este deplasata inainte, coloana lombara este curbata in exces, putand sa apara modificari la nivelul vertebrelor L5 S1 (unghiul promontoriu). Aceasta curbura exagerata spre ianinte a coloanei de la nivelul mijlocului creste riscul de hernii femurale – hernii mult mai intalnite la femei, dar si de hernii de disc. Tasarile de coloana vertebrala sunt de asemenea favorizate.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.