Setari Cookie-uri

4 Metode INCREDIBILE de a purifica APA pe care o bei

Problema apei potabile este destul de discutata. Daca se spune ca apa de la chiuveta este plina de bacterii, apa din put si cea de la izvor trebuie filtrata, iar apa din peturi este toxica, ne punem intrebarea... si noi ce mai bem?

Metoda Mallampati presupune sa lasati cojile de mere si rosii in alcool pana se inmoaie (aproximativ o ora), apoi lasati cojile la uscat, la loc umbrit, ferite de praf. Cand sunt complet deshidratate, aceste coji pot fi folosite pentru a filtra apa. Se pune o mana de coji amestecate la 5 litri de apa si se lasa sa actioneze 3-5 ore.

Apa obtinuta va fi perfect echilibrata ionic si curata.

purificarea apei prin metode natirale

Dezinfectarea apei cu raze de soare si lamaie

Un studiu recent desfasurat la Universitatea Johns Hopkins School of Medicine, demonstreaza eficacitatea unei metode in dezinfectarea apei, distrugand in special E. Coli.

Inainte de toate se fierbe apa 15 minute la foc mare, apoi este lasata la soare in vas de sticla, transparent (NU in sticla de plastic). Dupa o zi de soare, se foloseste lamaie - se taie cuburi mici o lamaie la 5 litri de apa si se pune in apa. Dupa numai 4 ore apa este dezinfectata si poate fi consumata.

Citește și:

Purificarea apei cu fibre de cocos si coji de orez

In Thailanda, prin anii 1970, cercetatorii au incercat sa gaseasca o metoda ieftina si practica pentru a purifica apa industriala si a elimina deseurile industriale.

Au descoerit o soluti fantastica, ieftina si foarte usor de folosit. Au creat un filtru eficient al apei in doua etape.

Foto: apa purificata - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.