Setari Cookie-uri

4 Metode INCREDIBILE de a purifica APA pe care o bei

Problema apei potabile este destul de discutata. Daca se spune ca apa de la chiuveta este plina de bacterii, apa din put si cea de la izvor trebuie filtrata, iar apa din peturi este toxica, ne punem intrebarea... si noi ce mai bem?

Va propunem 4 metode naturale de a purifica apa chiar la voi acasa. Aceste metode pot fi folosite si pentru a filtra si purifica apa din comunitati, dar si apa din comert ori pur si simplu pentru a imbunatati calitatea acestui lichid.

Cititi si: ALARMA: Ce patesti daca bei APA din sticle de PLASTIC

purificarea apei prin metode natirale

4 Metode INCREDIBILE de a purifica APA in mod natural

Purificarea apei cu coji de banane

Cojile de banane sunt adevarate minuni ale naturii. Va invitam sa cititi si articolul: Ramai UIMIT: Cum poti utiliza COJILE DE BANANE

Cojile de banane contin atomi de azot, sulf si compusi organici cum ar fi acizii carboxilici, compusi care au rolul de a distruge microorganismele din apa, dar si de a retine metalele grele cum ar fi cuprul din instalatii, ori chiar mercurul din apele provenite din zone poluate.

Exista studii ample realizate de companii pentru purificarea apei industriale sau a apei provenite din zone cu ferme, studii ce au demonstrat o eficaitate extraordinara a cojilor de banane in filtrarea si purificarea apei.

Citește și:

Unde mai pui la socoteala parfumul si gustul delicios al apei purificate cu coji de banane.

Este nevoie de coaja de la o banana pentru 5 litri de apa. Spalati foarte bine banana, sub jet de apa, inainte de a utiliza coaja. Se lasa coaja de banane in apa 12 ore, cel mai bine este sa puneti seara apa la purificat, in loc racoros.

purificarea apei prin metode natirale

Purificarea apei cu coji de mere si rosii

Cercetatorul Ramakrishna Mallampati a dorit sa conceapa o metoda naturala de purificare a apei in comnitatile rurale, astfel ca a analizat o gama larga de posibilitati. Atunci cand a incercat purificarea apei cu coji de mere si rosii, nu i-a venit sa creada ce rezultat a obtinut.

Foto: purificarea apei,mar cu apa - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.