Setari Cookie-uri

3 Greseli care provoaca... PIETRE la FIERE

Vezica biliara sau fierea cum este numita in popor joaca un rol important in digestia grasimilor alimentare, insa nu putine sunt persoanele care fac calculi biliari (pietre la fiere).

cauze alculi biliari Cauzele calculilor biliari: curele de slabire rapida

Curele de slabire afecteaza atat vezica biliara, cat si ficatul, iar aici ne referim in special la curele de slabire drastice, care promit o scadere rapida in greutate. Aceste diete sunt foarte periculoase pentru sanatate si pot tulbura mai multe organe chiar dupa ani de la urmarea acestora.

Citeste si: Efectele curelor de slabire rapida

Cauzele pietrelor la fiere: nu faci suficient sport

Viata sedentara predispune la multe riscuri pentru sanatate, incepand de la cresterea in greutate si culminand cu diabet, boli cardiovasculare si demente.

Lipsa sportului favorizeaza de asemenea formarea pietrelor la fiere, prin doua mecanisme: depozitele de grasime din organism nu sunt consumate si totodata sedentarismul predispune la cresterea in greutate.

Din pacate exista si cauze care nu tin neaprat de greselile pacientilor si care duc la formarea calculilor biliari. Despre acestea puteti afla mai multe informatii in pagina 3 a articolului: De ce facem PIETRE LA FIERE?

Citește și:

Foto: abdomen suplu - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.