Ce sunt hemoroizii?

Aceasta denumire este data de fapt unei dilatatii venoase – dilatarea venelor de la nivelul anusului/rectului, ceea ce conduce la aparitia hemoroizilor. Aceste vene sunt imediat sub mucoasa si pot fi simtite la palpare, prin tuseu rectal. Prin dilatare, ele proemina la suprafata mucoasei, devin dureroase si se pot sparge, provocand sangerarile anale cu sange rosu, adesea prezente in hemoroizi.

Leziunile intiale constau in dilatatie, dar apoi spargerea acestor vene si sangerarile provoaca atat dureri, cat si o inflamatie locala ce se poate complica prin infectare. In cazurile grave se poate interveni chirurgical pentru scoaterea acestor vene.

Greseli care duc la aparitia hemoroizilor

Fiind o tema destul de delicata, putini profesionisti aleg sa transmita clar pacientilor, evitand termenii de specialitate, greselile pe care acestia le fac ori alte cauze care provoaca hemoroizii. Ne dorim ca in acest articol sa tratam aceasta problema delicata, dar deloc rara in populatie, astfel incat sa oferim o informatie de calitate, dar pe intelesul tuturor.

Cauzele hemoroizilor: graba la toaleta

Una dintre cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor, mai ales la persoanele tinere, o reprezinta graba la toaleta. Defecatia (procesul de evacuare a materiilor fecale sau “scaunul”) este un proces ce necesita un timp suficient pe care trebuie sa il acordam, fara sa ne grabim si mai ales fara sa ne oprim respiratia si sa incordam abdomenul. Graba la toaleta duce la cresterea presiunii in aceste vene, ceea ce duce, in timp, la aparitia hemoroizilor.

Greseli care duc la aparitia hemoroizilor: dieta saraca in seminte, fructe si legume

Daca fructele trebuie consumate in cantitate mica pe zi sau chiar la doua zile, legumele insa ar trebui sa reprezinte 60% din cantitatea de alimente pe care o consumam zilnic. Semintele ar trebui de asemenea sa se gaseasca in meniul nostru zilnic, acestea fiind bogate in vitamine si in fibre de buna calitate.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: