Daca nu reusiti sa achizitionati vegetale din culturi organice, atunci va oferim cateva infomatii despre cum puteti scoate „chimicalele” din vegetalele pe care le gasim la vanzare in foarte multe magazine si piete.
Din pacate specialistii ne dau o veste care rastoarna principiul clasic de a spala fructele si legumele sub jetul de apa rece. Acestia ne avertizeaza ca o mare parte din substantele cu care sunt tratate fructele si legumele NU se spala cu apa, nu sunt hidrosolubile, ci liposolubile, adica trebuie indepartate prin metode care curata si grasimile.
Spalarea fructelor si legumelor cu detergenti de vaseCu siguranta multi dintre dumneavoastra veti avea de obiectat, insa specialistii explica faptul ca detergentii de vase au o formula special creata pentru a fi cat mai putin nociva daca, intamplator, nu clatim bine vasele de exemplu.
Atentie: se vor spa doar legumele si fructele NETAIATE. Specialistii aduc urmatoarele recomandari:
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Se va umple un bol cu 5 pahare de apa calda, in care se dilueaza 4 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingura de sare grunjoasa neiodata si se aseaza fructele/legumele netaiate, clatite intial sub jet de apa. Se lasa in aceasta apa pentru cel putin doua ore, apoi se clatesc din nou sub jetul de apa si se pot consuma.
In aceasta apa cu bicarbonat de sodiu puteti lasa si legumele boabe sau cerealele, precum: naut, linte, soia, fasole, mazare etc. Citeste continuarea articolului in pagina 2>>
Foto: shutterstock.com
Spune-ti parerea!