Setari Cookie-uri

Povestea unei femei cu cancer la san

O poveste de "dragoste la prima…atingere", ce trece dincolo de limitarile si suferintele fizice la care viata te supune uneori.

O poveste de “dragoste la prima...atingere”, ce trece dincolo de limitarile si suferintele fizice la care viata te supune uneori.

Imagineaza-ti! Esti tanara, frumoasa, inteligenta, indragita de toti cei din jurul tau.

Incearca acum sa mergi un pas mai departe: dupa ani de cautari si deziluzii in dragoste, intr-o zi care nu anunta nimic deosebit, intalnesti marea iubire a vietii tale, barbatul pe care-l cautai fara sa stii, cel alaturi de care te vezi traind o viata. Si unde mai pui ca e cel mai mare filozof al zilelor noastre. Amandoi simtiti ca aceasta nu e pur si simplu o descoperire a altuia, cat o regasire a unei parti din sine. La numai doua saptamani, te cere si spui “da” din toata inima, multumind Universului pentru darul minunat pe care, dintre toti oamenii, ti l-a oferit tocmai tie. “Oare ce-am facut sa-l merit?!”, te intrebi. Intr-adevar, e prea frumos sa fie adevarat. Ce conteaza? L-ai gasit, bucura-te!. Dar viata e parsiva si ce ti-a dat cu o mana iti ia cu doua. Fericirea asta nu e pentru tine. Cateva zile dupa nunta, realitatea te paleste in moalele capului: ai cancer de san.

Un caz real

Personajul povestii nu esti tu, ci Treya Killam Wilber. Are 35 de ani; intr-o zi de decembrie, in urma unei operatii de extirpare a unui nodul de 2.5 cm din tesutul sanului, i se aduce la cunostinta ca e bolnava de cancer - stadiul doi, gradul 4. Stadiul este determinat de marimea si intinderea tumorii - de la stadiul unu care inseamna mai putin de un centimetru, la stadiul patru, cand tumoarea cuprinde tot corpul. Gradul indica nocivitatea celulei canceroase, patru insemnand celule extrem de slab diferentiate, cele mai rezistente, cu un ritm rapid de dezvoltare. Socul vestii o arunca intr-un cosmar care-i va chinui deopotriva trupul si sufletul. Din dorinta de a trai cat mai mult timp posibil iubirea pe care tocmai a intalnit-o, decide sa lupte cu toate mijloacele pe care le are la dispozitie. Din dorinta ca suferinta ei sa nu fie zadarnica, decide sa tina un jurnal cu intentia de a-l publica si de a ajuta astfel alte femei cu aceeasi cumplita boala, cat si persoanele care le sunt alaturi in cele mai grele momente. Insemnarile ei - sincere, terifiante, dureroase - fac esenta cartii Gratie si forta. Treya Killam Wilber: o vindecare spirituala dincolo de moarte, scrisa de filozoful Ken Wilber la scurt timp dupa moartea sotiei sale, carte aparuta la Editura Elena Francisc Publishing.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.