Setari Cookie-uri

Povestea unei femei cu cancer la san

O poveste de "dragoste la prima…atingere", ce trece dincolo de limitarile si suferintele fizice la care viata te supune uneori.

De data aceasta se merge pe cea mai prudenta varianta, mastectomia totala. Prea tarziu insa, caci in urma analizelor ulterioare, medicii sunt de parere ca recidiva nu a fost doar la nivelul tesutului sanului, ci si la nivelul peretelui pieptului: stadiul patru, gradul patru. Singura solutie recomandata, chimioterapie extrem de agresiva. Sansele Treyei de a se confrunta cu o noua si probabil fatala recidiva sunt de 50% in doar noua luni. Nu ani, ci luni!

Ce este chimioterapia?

In afara de interventia chirurgicala, principalele forme ale atacului medicinei occidentale asupra cancerului - chimioterapia si radiatiile - pornesc de la un singur principiu: celulele canceroase se dezvolta mult mai repede decat orice alta celula normala a corpului. Prin urmare, daca administrezi pacientului un agent care omoara celulele cand ele se divid, vei omori si celulele normale, dar si mai multe celule canceroase.

Recapitulare

Intr-un an si jumatate, Treya a trecut printr-o operatie urmata de sase saptamani de radioterapie, o recidiva, o mastectomie, chimioterapie. In tot acest timp s-a confruntat cu posibilitatea constanta a unei morti premature. Daca din punct de vedere fizic ea a reusit sa faca fata chimioterapiei destul de bine, ce a ajuns-o din urma si aproape a distrus-o a fost efectul de devastare emotionala, psihologica si spirituala pe care toata aceasta tortura l-a avut asupra ei si a cuplului.

Citesti, te ingrozesti, dupa care te minunezi in fata unui adevar stiut de cand lumea: iubirea adevarata invinge totul si pentru ea merita sa lupti si sa te iei de guler cu toate fortele Universului care se inversuneaza sa-ti fie potrivnice. Redescoperi puterea extraordinara a omului de a se adapta, de a gasi echilibrul pe sarma vietii, indiferent cat de nesigura si instabila ar fi.

Articol preluat din cartea “Gratie si forta. Treya Killam Wilber: o vindecare spirituala de dincolo de moarte” scrisa de Ken Wilber si aparuta la Editura Elena Francisc Publishing. (www.efpublishing.ro )
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.